Seminarul „Inovare şi Dezvoltare Economică Locală”, 7 august 2015, Constanţa

01 03

A fost organizat de  Asociația „Cluster pentru promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii și surse alternative de energie MEDGreen (Regiunea Sud-Est și Regiunea Bucureşti-Ilfov)”  pe data de 7 august 2015,  la Hotelul Ibis din  Constanţa. 

Au fost prezenți reprezentanți importanți în domeniul cercetării/inovării (exemple: prof. dr. ing. Tudor Prisecaru, președintele Autorității Naționale pentru Cercetare Științifica și Inovare – ANCSI, dr. Simion Nicolaev, directorul INCDM „Grigore Antipa”, prof. Sorin Rugină, rectorul Universității Ovidius,etc) și dezvoltării economiei locale (dr.ec. Danuț Jugănaru, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, ing. Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia. Prin luările de cuvânt au detaliat stadiul actual și au punctat câteva perspective pe domeniul lor de competență. Detalii despre agenda seminarului la adresa http://www.medgreen.eu/evenimente.php  .

Temele dezbătute au fost deosebit de interesante și au fost prezentate de specialiști reprezentativi în domeniul respectiv. Conținutul prezentărilor poate fi accesat de pe site-ul prezentat mai sus.

M-am implicat în organizarea seminarului atât ca Președinte ASDR RD – Asociația Strategia Dezvoltării României Regiunea Dobrogea cât și ca membru fondator AGIR ( Asociația Generală a Inginerilor din România ) Constanța prin: susținerea unei prezentări și prin participarea membrilor celor două asociații la acest eveniment .

La simpozion am prezentat tema „Instituțiile publice și dezvoltarea economiei și societății” cu exemplificări pentru regiunea Dobrogea. În plus, am prezentat, parțial, instrumentul cel mai puternic al definirii parcursului de acțiune, TABLOUL DE CONSONANȚĂ FRACTALĂ. El trebuie să fie proiectat pe eveniment și pe câteva consonanțe anterioare lui. Vom veni cu detalii la următorul eveniment dedicat lui.

DEZIDERIU DUDAS
Președinte ASDR RD (Asociația Strategia Dezvoltării României Regiunea Dobrogea)
Membru fondator AGIR (Asociația Generală a Inginerilor din România) Constanța

 

Distribuie și celor dragi: