SELECTARE Proiecte. Programul de lucru

Pentru selectarea de poiecte componente, o dată cu lansarea în luru al proiectului cu titlu generic “Promovarea și aplicarea extinsă a creativității și inovării, în conformitate cu cerințele și standardele impuse de era digitală, la nivelul județului Constanța“ (referit în continuare PROIECT), s-au parcurs următorii pași:

1) Pe data de 22.06.2021. s-a realizat o CONFERINȚĂ ONLINE dedicată relansării PROIECTULUI pentru identificarea de idei de proiecte care , apoi, urmează să devină componente ale proiectului cu titlu generic. DETALII..

2) Pe data de 08.07.2021 s-a realizat o ÎNTÂLNIRI DE LUCRU LA PRIMARIA CONSTANȚA cu dl PRIMAR VERGIL CHITAC la care au fost invitați: Nicolae Fildan (președinte AGIR Cta), Gabriel Raicu (prorector UMC), Valentina Pomazan (profesor universitar dr. ing la UOC), Remus Zăgan ( profesor universitar dr. ing la UMC). Domnul Vergil Chitac s-a arătat foarte interesat în realizarea unei bune colaborări privind implementarea proiectului care face obiectul Protocoului de Colaborare (semnat și de primărie). S-a analizat, pe scurt, lista de propuneri de proiecte prezentate la conferința online din 22.06.2021.

Domnul Vergil Chițac l-a nominalizat pe dl ing. George Măndilă – consilier personal, ca reprezentant din partea primăriei în PROIECT.

Au fost selectate, în primă fază , trei proiecte la care se caută soluții concrete pentru punerea lor în practică:

– 1) O Mare de Cunoaștere – Sea of Knowledge – acronim KNOW SEA. AUTOR: prof. Dr. Ing. Valentina M. Pomazan – Universitatea OVIDIUS.

2) Crearea unui centru zonal STEAM (Science, Technology, Engineering, arts and Mathematics) – AUTOR Profesor Ion Băraru (Colegiul Național Mircea cel Bătrân) .
3) Sistem de informare, conștientizare și prevenire a incidentelor de securitate cibernetică (SISC). AUTOR: Prof. dr. ing. Gabriel Raicu – (Universitatea Maritimă Constanța)..

3) Pe data de 05.08.2021. s-a realizat o întâlnire de lucru între reprezentanți ai primăriei : George Măndilă -consilierul personal al primarului, Ani MERLĂ – director executiv la Directia Programe si Fondur Europene; și reprezentanti ai AGIR: Nicolae Fildan, Ion Băraru, Gabriel Raicu, Remus Zăgan pentru a analiza primele două propuneri.

Doamna Ani Merlă a promis că va studia și celelate propuneri făcute de noi și că va comunica deciziile stabilte.