Atelierele SATI

AGIR Constanța, în colaborare cu Universitatea “Ovidius” din Constanța și Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” deschid o nouă linie de activități dedicate tinerilor, sub forma unor ateliere de lucru, eminamente aplicative.

Sub îndrumarea membrilor AGIR experimentați, tinerii, elevi și studenți, vor avea prilejul să creeze proiecte de automate programabile pe platforme accesibile (din clasa Arduino și nu numai), să învețe să lucreze cu aparatură modernă pentru electronică și automatizări, să învețe să modeleze virtual viitoare artefacte și să le vadă create, prototipate rapid, prin imprimare 3D, precum si o mare varietate de proiecte inedite, atractive pentru tineri.

Seria de evenimente aduce mai aproape de tineri conceptul interdisciplinar de Științe Aplicate, Tehnologie și Inginerie (SATI), în speranța că AGIR va contribui la transferarea către tinerii interesați a unor abilități practice, lucrative, care sa le permită acestora alegeri informate pentru o carieră în aceste domenii și să se acordeze la cerințele reale ale viitorilor angajatori.

Atelier SATI 9 – seria robotică (februarie – iunie 2024) – proiectare și realizare roboți, Univ. Ovidius Constanța/ FIMIM

Atelier SATI 8 (15 Februarie 2024) – Măsurători GPS – practică la INCDM “Gr. Antipa”

Atelier SATI 7 (15 Decembrie 2023) – Podul de Spaghete, ediția a 2-a

Atelier SATI 6 (23 Noiembrie 2023) – Concursul de 3D Printing

Atelier SATI 5 (9 noiembrie 2023) – Observație astronomică

Atelier SATI 4 (27 aprilie 2023) – CFD

Atelier SATI 3 (28 martie 2023) – Fun cu aerodinamica

Atelier SATI 2 (15 decembrie 2022) – Podul de Spaghete, ediția 1

Atelier SATI 1 (3 noiembrie 2022)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *