Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

CONCURSUL DE CREATIVITATE INGINEREASCĂ “PODUL DE SPAGHETE” – un eveniment din seria Atelierele SATI

December 15, 2023 @ 13:00 - 18:00

Concursul de creativitate inginerească PODUL DE SPAGHETE 2023

AGIR CONSTANȚA, alături de partenerii tradiționali din cadrul Facultăților de Construcții si de Inginerie Mecanică, Industrială si Martimă ai Universității Ovidius din Constanța, organizează a doua ediție a concursului de creativitate inginerească PODUL DE SPAGHETE. Elevii si studenții sunt invitați să formeze echipe cu maxim 4 membri, care vor fi avea de creat cel mai ușor si cel mai rezistent pod, utilizand ca materiale exclusiv spaghete și adeziv.

Important: numărul MAXIM de echipe, pentru fiecare instituție de învățământ preuniversitar/ organizație/ facultate participantă, este de 2 (maxim 8 elevi sau studenți).

Membrii echipelor câștigătoare vor fi premiați și toți participanții vor primi certificate de participare la acest Atelier de Știință Aplicată, Tehnologie și Inginerie.

Data limită de înscriere a echipelor: 12 Decembrie 2023, ora 15:00

Data concursului: 15 Decembrie 2023, ora 13:00

Durata concursului: 4 ore construcție, urmate de 1 oră pentru verificare și decernarea premiilor.

Înscrierea participanților/ echipelor se face prin email: costinmociu@gmail.com

 Regulament PodulSpaghete 2023 – detalii de construcție și condiții de lucru în concurs

Premii acordate, pentru fiecare echipă:

Premiul I: 1200 lei

Premiul II: 800 lei

Premiul III: 400 lei

Tema de concurs – extras din Regulamentul de concurs

Echipele trebuie să proiecteze și să construiască un pod de spaghete de până în 600 de grame (masă maximă, spaghete și adezivul folosit la asamblare). Podul trebuie să fie făcut din spaghetele și adezivul puse la dispoziție de organizatori și ar trebui să fie capabil să susțină o greutate cât mai mare.

Dimensiunea echipelor: 1- 4 membri

MATERIALE

 • Fiecare echipă va primi 500 g spaghete și 3 foi de lasagna iar podul va fi realizat pe loc, în cadrul concursului, exclusiv din materialele furnizate de organizatori. Rigle, echere, raportoare și alte elemente de orientare cad în sarcina participanților. Echipelor li se permite să folosească planșe de referință, desenate anterior concursului.
 • Organizatoriii vor furniza pistoale de lipit cu adeziv siliconic, forfecuțe, elastice și scotch. Adezivul furnizat de organizatori va fi singurul material de îmbinare și va fi aplicat exclusiv punctual și nu poate fi utilizat ca element structural.
  • Cade in sarcina participanților să se protejeze corespunzător și să utilizeze cu grijă materialele fierbinți, dispozitivul de topire si aplicare a adezivului. Înscrierea la concurs presupune asumarea lucrului în condiții de siguranță, pentru fiecare participant.
 • Adezivul poate fi folosit numai pentru îmbinări la capete, sau capăt – tronson, sau, punctual, la intersecțiile între fibrele unor bare; Lipiturile nu trebuie să depășească un gabarit de maxim 5x5x5 mm, astfel încât să poată fi asimilate cu niște noduri; firele continue de adeziv care se desfășoară pe lungimea oricărui membru al structurii, mai mult de 5mm, nu sunt permise.
 • Nu se va colora nici o îmbinare sau membru structural al punții sau podului.

DIMENSIUNI ȘI MODUL DE VERIFICARE ȘI IERARHIZARE

 • Înălțimea maximă 300 mm, Inaltime minimă 150 mm. Greutate maximă: 600 g.
 • Punctul cel mai de jos al podului descărcat (fără greutate montată) nu trebuie să fie la mai mult de 60 mm de baza suportului.
 • Deschiderea podului va fi de 500 mm
 • Stratul de drum continuu pentru paste va fi de cel puțin 60 mm lățime, pe toată lungimea podului.
 • Puntea trebuie să poată susțină o platformă rutieră plană, rectangulară, pe toată lungimea podului. La mijocul deschiderii podului, trebuie să existe un spațiu fără bare în structura de rezistență a podului, de dimensiunea 20 mm, pentru a permite montarea plăcii de care se vor atârna greutățile de verificare.
 • Un bloc – șablon de 40 mm x 40 mm x 100 mm (l, h, L) trebuie să poată trece, fără obstacole, de la un capăt la altul peste calea de rulare.
 • Marginea podului se vor rezema simplu, prin contact direct, exclusiv pe suporturile orizontale, puse la dispoziție de organizatori, distanțate la 470 mm. Nici o altă parte a podului NU TREBUIE SĂ ATINGĂ aceste suprafețe de reazem.
 • Fiecare pod va fi așezat pe două suporturi la 470 mm distanță.
 • Podul câștigător va fi cel mai ușor pod capabil să rețină cea mai mare greutate (Adică podul cu cel mai mare raport Greutate portată/ Greutate proprie).

 

 

 

Distribuie și celor dragi:

Details

Date:
December 15, 2023
Time:
13:00 - 18:00
Event Category:

Organizers

AGIR Constanța
Universității “Ovidius” din Constanța – Facultatea de Construcții
Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă

Venue

Facultatea construcții
Str. Unirii, 22B Constanta
Constanta, Constanta 900527 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Formular participare evenimente

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ultimele studii absolvite (sau pe care le parcurgeți în prezent):
Vă rugam sa completați cu cifre sub forma ziua/luna/anul
Aveți nevoie de îndrumare pentru a ajunge la locația stabilită?
Dacă da vă rugam sa completați și caseta următoare