Tag Archives: Atelier SATI

AGIR Constanța în 2024

AGIR Constanța deschide anul 2024 cu o nouă serie de acțiuni SATI și Despre Stiință și Cultură cu Dezinvoltură. De la resurse naționale genetice pentru plante, noutăți în modul în care evoluează limbajele de programare și interacțiunea om-mașină, publicul este invitat să urmărească programul de evenimente de popularizare a științei și tehnicii.

Tinerii sunt invitați la o nouă serie de concursuri de 3D printing, Podul de Spaghete, robotică și vehicule operaționale, controlate automat și multe altele.

Colaboratorii, sponsorii, susținătorii științei aplicate cu folos sunt invitați să ni se alăture!

Și, mai ales, să devina membri, cu drepturi depline ai AGIR!

Colocviile Constructorilor de Nave (CCN)

Pe 9 iunie 2023 dl. ing. N. Orac, membru AGIR Constanța și prestigios constructor de nave a participat la CCN nr. 100, unde d-na ing. Silvia Panaite, membru al Comitetului de organizare CCN si redactor coordonator, a prezentat bilantul celor 12 ani de activitate a CCN iar dl.dr.ing.J.S.Popovici , coordonator CCN si Sponsor principal Bureau Veritas Romania a dat citire mesajului ANCONAV si a prezentat succint situatia constructiilor de nave pe plan european si mondial. Caietele CNN sunt o mărturie vie a activității acestui grup:

Super fun: Stiințele Aplicate, Tehnologie și Inginerie

Super funStiințele Aplicate, Tehnologie și Inginerie în practica directă, în aplicații concrete în atelierul SATI!

FIMIM, susținută de AGIR și ANMB își deschide porțile pentru învățarea pe bază de experiență directă, “hands-on”, pentru toți tinerii interesați să înțeleagă provocările tehnicii moderne din jurul nostru.

Atelier SATI – Învățăm CFD – analiza numerică a dinamicii fluidelor

Tutor: student Eduard Andrei Tobă, membru AGIR

Data: Joi, 27 Aprilie 2023, ora 16:00

Locul: Universitatea “Ovidius” Constanța, Bd. Mamaia 124, Sala P18.

 

 

 

 

 

 

 

Computational fluid dynamics (CFD) sau analiza numerică a dinamicii fluidelor este o ramură a mecanicii fluidelor care utilizează analiza numerică și structurile de date pentru a analiza și rezolva probleme care implică curgerea fluidelor. în laboratorul de inginerie asistată de calculator al Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă veți avea prilejul să modelați solide și să le testați virtual, ca viitoare forme pentru vehicule, sau secțiuni și linii de curgere.

Super interesant și intuitiv! Nu este nevoie să aveți cunoștiințe prealabile de modelare 3D sau mecanica fluidelor. Vă așteptăm cu drag!

Dacă sunteți interesați vă rugăm să vă înscrieți în formularul de mai jos.

Atelier SATI – “FUN” cu Aerodinamica

Un nou atelier super interesant, destinat tinerilor interesați de știință si tehnologie, în căutarea formei aerodinamice optime. Invitați vor fi elevi ai Colegiului Național “Mircea cel Bătrân”, sub îndrumarea prof. I. Băraru, membru AGIR.

Tutor: student Eduard Andrei Tobă, membru AGIR

Data: Marți, 28 Martie 2023, ora 16:00

Locul: Universitatea “Ovidius” Constanța, Bd. Mamaia 124, Sala E 24.