Tag Archives: #Inginerie

Atelier SATI: 3 noiembrie 2022

Super fun: Stiințele Aplicate, Tehnologie și Inginerie în practica directă, în aplicații concrete în atelierul SATI! Elevi de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Liceul Internațional de Informatică din Constanța, studenți ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” (ANMB) au proiectat propriile modele, au realizat un montaj ARDUINO pentru un exemplu de control automat cu senzori de distanță, toate în laboratorul de Proiectare Asistată de Calculator al Facultatății de Inginerie Mecanică, Industriala si Maritimă (FIMIM).

Organizat de prof. dr. ing. Valentina Pomazan, atelierul a beneficiat de entuziasmul și profesionalismul unei foste absolvente FIMIM, d-ra drd. ing. Mădălina Cerșamba, care a susținut fiecare elev în parte și a pregătit baza materială a atelierului.

“SUPER!, FUN! Mai venim! Am învățat chestii noi” au fost comentariile la cald ale elevilor, care au văzut cum se lucrează cu o imprimantă 3D, pornind de la modelul geometric, ca prototip digital, cum se programează intuitiv și extrem de rapid un circuit de control automat.

FIMIM, susținută de AGIR și ANMB își deschide porțile pentru învățarea pe bază de experiență directă, “hands-on”, pentru toți tinerii interesați să înțeleagă provocările tehnicii moderne din jurul nostru.