Elevii de liceu și studenții sunt invitați la un atelier aplicativ, educativ, în care vor afla câteva principii privind optimizarea consumului de energie electrică la aplicații precum mașina electrică.
AGIR Constanța contribuie la Smart Energy Expo cu un workshop excepțional, destinat publicului tânăr.
Vă așteptăm să experimentați ce înseamnă să montezi un circuit simplu de alimentare și automatizare, câteva principii de optimizare. Va fi extrem de instructiv și …distractiv! in plus, vei putea lua acasă ce ai muncit la workshop, AGIR Constanța te încurajează să continui practica!
Data: 21 Septembrie 2024, ora 10:00
Pavilionul expozițional, Constanța
Tag Archives: #educație tehnică
AGIR Constanța în 2024
AGIR Constanța deschide anul 2024 cu o nouă serie de acțiuni SATI și Despre Stiință și Cultură cu Dezinvoltură. De la resurse naționale genetice pentru plante, noutăți în modul în care evoluează limbajele de programare și interacțiunea om-mașină, publicul este invitat să urmărească programul de evenimente de popularizare a științei și tehnicii.
Tinerii sunt invitați la o nouă serie de concursuri de 3D printing, Podul de Spaghete, robotică și vehicule operaționale, controlate automat și multe altele.
Colaboratorii, sponsorii, susținătorii științei aplicate cu folos sunt invitați să ni se alăture!
Și, mai ales, să devina membri, cu drepturi depline ai AGIR!
Colocviile Constructorilor de Nave (CCN)
Pe 9 iunie 2023 dl. ing. N. Orac, membru AGIR Constanța și prestigios constructor de nave a participat la CCN nr. 100, unde d-na ing. Silvia Panaite, membru al Comitetului de organizare CCN si redactor coordonator, a prezentat bilantul celor 12 ani de activitate a CCN iar dl.dr.ing.J.S.Popovici , coordonator CCN si Sponsor principal Bureau Veritas Romania a dat citire mesajului ANCONAV si a prezentat succint situatia constructiilor de nave pe plan european si mondial. Caietele CNN sunt o mărturie vie a activității acestui grup:
Atelier SATI – Podul din Spagheti. Construcție și Concurs
Gala proiectelor Erasmus+ pentru susținerea educației digitale
Ne face mare plăcere să vă anunțăm că vineri 17 Martie, ora 13:00, în sala de conferințe a Universității Maritime din Constanța va fi organizată Gala proiectelor Erasmus+ pentru susținerea educației digitale, o conferință dedicată personalului care activează în domeniul educației. AGIR Constanta este pe lista de parteneri .
Cu această ocazie, vă invităm să participați și să împărtășiți cu noi din bunele practici dobândite în cadrul proiectelor Erasmus+. Vor fi discutate acele metode, instrumente și platforme care îmbunătățesc performanța și interactivitatea în rândul tinerilor și racordează stilul de predare la cele mai noi abordări pedagogice!
AGIR Constanța dedicat tinerilor: debutează Atelierele SATI
AGIR Constanța, în colaborare cu Universitatea “Ovidius” din Constanța, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” și Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” deschid o nouă linie de activități dedicate tinerilor, sub forma unor ateliere de lucru, eminamente aplicative.
Sub îndrumarea membrilor AGIR experimentați, tinerii, elevi și studenți, vor avea prilejul să creeze proiecte de automate programabile pe platforme accesibile (din clasa Arduino și nu numai), să învețe să lucreze cu aparatură modernă pentru electronică și automatizări, să învețe să modeleze virtual viitoare artefacte și să le vadă create, prototipate rapid, prin imprimare 3D, precum si o mare varietate de proiecte inedite, atractive pentru tineri.
Seria de evenimente aduce mai aproape de tineri conceptul interdisciplinar de Științe Aplicate, Tehnologie și Inginerie (SATI), în speranța că AGIR va contribui la transferarea către tinerii interesați a unor abilități practice, lucrative, care sa le permită acestora alegeri informate pentru o carieră în aceste domenii și să se acordeze la cerințele reale ale viitorilor angajatori.
Primul Atelier SATI va fi organizat în laboratoarele Universității Ovidius din Constanța, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială si Maritimă, în prima săptămână din luna Noiembrie 2022. Formatul activității va fi unul pe mici echipe, având la dispoziție materiale și instrumente care să le permită să construiască un prototip funcțional pentru proiectul ales.
La acest Atelier SATI de debut, mentori invitați vor fi: prof. Ion Băraru, C-dor Conf. dr. ing. Paul Burlacu, prof. dr. ing. Valentina Pomazan, drd. ing. Mădălina Cerșamba.