Lansarea proiectului Rețea națională de repere ale civilizației spațiului românesc9 iunie 2018, ora 17, 

 pe platoul din fața Cazinoului din  Constanța, de către eurodeputatul Mircea Diaconu - Vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European.
„Cazinoul din Constanța este un prim reper în această propunere de proiect național.
Din păcate, această clădire a devenit oarecum un simbol al inabilității noastre de a conserva și de a valorifica bogăția patrimonială a civilizației românești. Sper ca întâlnirea de la Constanța să fie un pas important către crearea primei celule din această rețea națională. O restaurare adecvată poate transforma Cazinoul din Constanța într-un Centru Cultural pentru Dobrogea și Marea Neagră, care să se transforme într-un motor de dezvoltare pentru întreaga regiune, și să reprezinte un exemplu în organizarea altor astfel de centre culturale în România. Este vorba, dacă vreți, despre o mișcare de renaștere culturală care să plece de la Constanța în toată țara,” Mircea Diaconu.

Din partea AGIR - CONSTANTA au participat: Nicolae Fildan, Dorin Oprea, Dezideriu Dudaș, Constantin Pariza. Alături de noi au fost și partenerii noștri, membri ai Corpului Experților Tehnici din România, și anume: Vintilescu Iulian, Coordonescu Gabriel, Iliescu Lucian, Puticiu Alexiu Virgiliu (CETR BUCURESTI) etc

Câteva imagini……

[Best_Wordpress_Gallery id=”65″ gal_title=”CAZINO”]

 

Distribuie și celor dragi: