Aside Archives

ÎNTÂLNIREA PUBLICĂ DESCHISĂ ANUALĂ  « ROMÂNIA ȘI CONVERGENȚELE VIITORULUI », 26-27.01.2019

Organizatori : Asociația Strategia Dezvoltării României – Regiunea Dobrogea ( ASDR – RD ) și Consiliul Mondial Român ( CMR ) România  și care a avut loc la Casa de Cultură Constanța . Domnul  Dezideriu Dudaș (președinte ASDR-RD , director executiv și membru AGIR CTA) a inițiat și coordonat acest eveniment. Prima zi a fost dedicată publicului larg  și a avut ca moderator pe Domnul DORIN POPESCU, Președinte Asociația Casa Mării Negre Constanța. Este o continuare a întâlnirii publice de anul trecut (realizată pe data de 27.01.2018 si prezentată,  pe scurt la rubrica știri de pe site-ul nostru).

Lucrările prezentate au fost susținute de personalități recunoscute la nivel național și internațional precum: Prof. dr. Emil Constantinescu –Președinte Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului ; Sorin Antohi, Orbis Tertius – A treia lume ; Alexandru Mironov, Revista Stiință și Tehnică ; Prof. emerit dr. Dan Grigorescu- Director științific Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului; Prof. univ. dr. Dumitru Borțun – Asociația Română de Relații Publice etc.

Evenimentul are asociată demararea inițiativei unui PROIECT DE ȚARĂ susținut de societatea românească.

Din partea AGIR CTA au participat: Valentina Pomazan, Nicolae Orac, Miron Procop și Nicolae Fildan. Detalii despre eveniment pot fi găsite la adresele:

Așteptăm cu interes următorul eveniment.

Seminar de informare și conștientizare cu privire la elaborarea de propuneri alternative de politici publice

În zilele 11 și 12 ianuarie 2019 a avut loc seminarul de informare si conștientizare pentru regiunea Sud-Est, care s-a desfășurat la sediul Camerei de Comerț,
Industrie, Navigație și Agricultură. Organizatori: Fundația de Caritate și Întrajutorare “ANA”, în parteneriat cu Blocul Național Sindical – filiala Suceava, Uniunea Generală a Industriașilor din România – filiala “Bucovina” Suceava și Fundația Umanitară “Adam-Mădălin” Suceava în cadrul proiectului “Inițiativa Națională pentru Formularea și Promovarea de Politici Publice Alternative – INAPP”

Detalii pe site proiect http://inapp.ro/ . Din partea AGIR CONSTANTA a participat Nicolae Fildan.

Invităm membrii AGIR – CONSTANTA să vină cu propuneri, ținând cont de indicațiile oferite de realizatorii proiectului, la adresa office@agir-constanta.ro .

Workshop-ul național CERCETARE ȘI EXPERTIZĂ INGINEREASCĂ LA CONSTANȚA – Ediția a șasea, 23.11.2018 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Tema workshop-ului : “Creativitate, inovare și unire” . ORGANIZATORI: Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR)- Sucursala Constanța, împreună cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân”(ANMB). Această ediție a fost dedicată sărbătoririi:  “Centenarului AGIR”, “Centenarului Marii Uniri” și a “Zilei cercetătorului și proiectantului din România”.

Prin conținutul lucrărilor prezentate și prin numărul mare de participanți, acest workshop și-a atins obiectivele stabilite. 

PROGRAMUL workshop-ului.

Lucrările prezentate au fost publicate în numărul 4/2018 al BULETINULUI AGIR .

MULȚUMIM MULT TUTUROR PARTICIPANȚILOR ȘI VĂ PROPUNEM CA, ÎMPREUNĂ, SĂ STARTĂM PREGĂTIREA URMĂTORULUI EVENIMENT.

CĂTEVA IMAGINI…….

[Best_Wordpress_Gallery id=”69″ gal_title=”WORKSHOP 23 11 2018″]

Evenimentul Omagial intitulat „100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Inginerilor din România, organizat la Iași, 15-17.11.2018 .

Detalii referitoare la etapa de organizare…….

Detalii referitoare la etapa de desfășurare …..  

Din partea AGIR CONSTANȚA , la acest important eveniment, a participat Nicolae Fildan – președinte sucursală – care a  făcut o scurtă prezentare   DESPRE EVENIMENT  la Workshop-ul național  “CERCETARE ȘI EXPERTIZĂ  INGINEREASCĂ  LA CONSTANȚA” – Ediția a șasea, cu tema: “Creativitate, inovare și unire” și care a avut loc pe data de 23 noiembrie 2018 la Academia Navală Mircea cel Bătrân.

Alte câteva poze

[Best_Wordpress_Gallery id=”71″ gal_title=”iasi noiembrie 2018″]

Conferința: Carieră în industria energetică 2018, 9-10 noiembrie 2018 la Universitatea OVIDIUS din Constanța. Organizatori: Societatea Inginerilor Energeticieni din România, Filiala București Tineret și Universitatea Ovidius din Constanța. Evenimentul este adresat, în principal, tinerilor ingineri și studenților ce își doresc o carieră în domeniul energetic și își propune să ofere informații despre programele de practică, internship, locuri de muncă și programe de dezvoltare profesională ale tinerilor în cadrul companiilor partenere. Detalii privind programul evenimentului și alte informații………

Membrii AGIR CTA care au participat la acest eveniment: Nicolae Fildan (a adresat câteva cuvinte din partea AGIR CTA), Mihai Gîrțu (a făcut o scurtă prezentare a Universității Ovidius), Sebastian Enache (speaker din partea Monsson Group) și Dorin Oprea.
A  fost un eveniment reușit cu o participare reprezentativă a studenților. A avut loc un dialog interesant și eficient între părțile implicate (studenți, cadre didactice, experți de la firme reprezentative în domeniul energetic).

AGIR Constanța a fost inclusă  în lista de parteneri – o recunoaștere a implicării  în organizarea evenimentului.

CÂTEVA IMAGINI

[Best_Wordpress_Gallery id=”67″ gal_title=”Conferința: Carieră în industria energetică 2018, 9-10 noiembrie 2018 la Universitatea OVIDIUS din Constanța”]

 

International Conference on Technologies for Polymeric and Composite Products, 1-2 November 2018, POLITEHNICA University Bucharest.
Organized by the : TCM - Manufacturing Engineering Dept., ACAROM - Romanian Automobile Manufacturers Association, ASPAPLAST - Romanian Plastic Processor Employers' Association, EUROEXPO Fairs
Complementary event: POLCOM - AUTO, International exhibition of polymeric & composites automotive products.
More details on the conference website http://www.polcom.pub.ro  
RESORT 2018 Conference.Call for papers! Deadline for papers: 01.10.2018.                                           Conferița este organizată de INRES  (Independent Research Organization for Sustainable Future and Technology Development). Domeniile de interes sunt foarte diverse (proiectare, industrie, agricultură, transporturi, maritim, educație, ecologie, siguranță, securitate etc) . Detalii ……

Teză de abilitare Conf. Univ. Dr. Ing. Emil M. Oanță (vicepreședinte AGIR CTA)

A avut  loc la Sediul Universității, Str. Mircea cel Bătrân, Nr. 104, Constanța, Vineri 21 Septembrie 2018. DETALII…..

Premii AGIR pentru anul 2017.

COMPETIȚIA Premii AGIR pentru anul 2017 a avut loc pe data de  14 august a.c.
DETALII ... (despre organizare).

Din partea AGIR CONSTANTA a participat Nicolae Fildan.
Simpozionul Ştiinţific al Inginerilor Români de Pretutindeni - SINGRO 2018, 
 cu tema Ingineria în slujba dezvoltării României. Evenimentul s-a desfăşurat la Braşov, în perioada 6-8 septembrie 2018. Organizatori: AGIR, prin filiala Brașov, în colaborare cu Universitatea Transilvania din Braşov - care a găzduit evenimentul - , cu sprijinul Filialei Braşov a Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Stiinţei şi Tehnicii – CRIFST, al Academiei Române, al Primăriei Braşov şi al Consiliului Judeţean Braşov. DETALII DE LA EVENIMENT ....
Dl Miron Procop (membru AGIR Cta) - a prezentat două lucrări la " Secțiunea 4. Inventica românească"